Thursday, 24 December 2009

HARI SOLIDARITI BUMI.


ada sikit informasi untuk siapa nak join kami.objektif nya kami ingin menyedarkan tentang hari solidariti bumi bahawa bumi juga butuh penjagaan dan pemuliharaan..
kami akan buat kayuhan HARI SOLIDARITI BUMI.,


27/12/09


pukul 3 ptg


kumpul di osman mydin Bandar Baru Uda (johor) dengan basikal masing2.


kayuhan bermula sekitar jam 4.


pulang sebelum malam (dibincangkan)


track kayuhan bermula dari osman mydin terus ke pejabat pos johor. berhenti seketika. dan terus ke lala loco (berhadapan dengan plaza seni) untuk diskusi.


lepas tu kita akan ke parking kereta berhampiran untuk melukis mesej2 dengan menggunakan kapur.

untuk kehadiran kamu ambil no saya 012-7123513 (wak kang) in case ada apa2 perubahan dan cadangan.
(P/S: kalian jga boleh berkayuh pada hari yang sama dan masa yang sama cuma membezakan adalah tempat dan jarak kalian itu sahaja. solidariti untuk semua.)
about the activity.
i hope that many people will come to support and riding along with us on this sunday.
i really appreciate that!
if someone ask you this "apa sumbangan kamu buat negara"
i will answer "saya tak pernah berbakti kepada negara, tetapi saya berbakti kepada semua penghuni bumi dan semua negara yang ada dimuka bumi ini merasakan perjuangan saya bernilai dan saya amat menghargainya. oleh itu hari kesedaran ini saya jalankan bagi membuktikan bahawa bumi juga perlu penjagaan dan pemuliharaan daripada penduduk bumi sekalian. so jangan sesekali mempersoalkan apa yang telah saya sumbangkan kepada negri, negara bahkan tanah air ini. saya sedar bahawa perjuangan ini sangat halus di mata masayarakat, ada pula yang akan berkata setakat mengayuh ni boleh ke maintain ekosisitem bumi. kalau kami hanya beberapa kerat manusia aje yang sedar walhal kamu duduk di rumah tidur dan tidak melakukan apa memang lah tak nampak kesan nya. oleh itu kami perlukan gabungan dan solidariti kamu untuk kami salurkan kepada panjagaan bumi dan pemuliharaan bumi."
HARAP IA BERHASIL!


thanks for supporting!

No comments: